Google Larry Page Sitt Problem

Den nye Google sjefen har fått et reklame problem.

Googles nyeste regnskap avslører enda en nedtur i inntjening og omsetning. Alt er ikke den rene idyll i søkeselskapet når det gjelder markedsføring.
Google-grunnlegger Larry Page har vært en meget god start som ny administrerende direktør i søkeselskapet, som han bidro til å starte i en garasje i California for små 15 år siden.

I går kunne Google konstatere at årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor ga et løft på 18 prosent i inntekter og 27 prosent i inntektene, slik at det nå har klatret opp til 33870 millioner kroner.

Dette opplyser blant annet The Wall Street Journal og BBC.

Kvartalsvise regnskapet kommer på hælene av nok en jublende regnskap når Google tre måneder siden kunne lukke 2010 med en årlig omsetning på 152 milliarder kroner og et overskudd på 44 milliarder dollar.

En tung jumbo jet
Selv om Internett-annonsering har blitt et gullegg for Larry Page og sendte ham og resten av Google ansatte stigende, er ikke alt fryd og gammen i det siste kvartalsresultat.

Den Søkegiganten kan også merke seg at operasjonen koster – penger brukt på lønn, markedsføring og forskning – har økt med 54 prosent sammenlignet med for ett år siden, noe som spiser omtrent en tredjedel av kvartalsvis omsetning.

Trenden fortsetter nok i de neste kvartalsrapportene som Google vil ansette totalt 6000 nye ansatte i år.

1900 nye ansikter er allerede på vei inn i søkeselskapet.

Google har også tunge utgifter til salg og markedsføring, hvor kostnadene har økt med over en milliard dollar (5180 millioner dollar), tilsvarende en økning på 69 prosent i fjor.

For et selskap som ble berømt og fikk sitt firmanavn innskrevet i ordbøker på alle språk uten en betydelig markedsføring ressurser, er det selvsagt en strek i regningen at konkurransen i søkemarkedet skyver Google til å kaste grønne dollarsedler i markedsføringen din maskin.

Markedsføringstiltak skal hovedsakelig brukes til bygging av lokal annonsering utsalgssteder og markedsføring av sin nettleser Chrome.

Google vil også velkommen at selskapets flaggskip søkemotor, fortsatt har en markedsandel over 90 prosent i Europa, og omtrent 65 prosent i USA.

Etter Googles regnskap kom ut, falt selskapets aksjer på New York-børsen med fire prosent til $ 553.09.