Google kjøper YouTube for 11 milliarder

YouTube og Google Søkegiganten Google har kjøpt opp videodelingstjenesten YouTube for 1,65 milliarder dollar, noe som utgjør omtrent 11 milliarder kroner, det kunngjorde selskapet sent mandag kveld norsk tid.

På bare halvannet år har YouTube siden oppstarten i februar 2005 rukket å bli umåtelig populær, kanskje spesielt blant ungdommer. Hver dag blir det lastet opp omtrent 65.000 nye videoer og mer enn 100 millioner blir avspilt. Selskapet er i dag ledende på Internett i videounderholdning.

– YouTube har bygd opp en spennende og kraftig medieplattform som utfyller Googles mål om å organisere verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig, sa Google-sjef Eric Schmidt.

Oppkjøpet av YouTube er uten tvil Googles største oppkjøp noensinne, og selv om Google ikke mangler kontanter, har de inngått avtale om å betale med Google-aksjer. Overføringen er planlagt å bli avsluttet innen fjerde kvartal i år.

Når overføringen er fullført, skal YouTube beholde merkenavnet sitt og bli drevet videre med den samme identiteten som før, samt at alle dets 67 ansatte, inkludert grunnleggerne Steve Chen og Chad Hurley, skal beholde sine jobber, opplyser Google.

Kilde: Google Press Center: Google To Acquire YouTube for $1.65 Billion in Stock.

1 thought on “Google kjøper YouTube for 11 milliarder”

  1. Da det lenge har blitt spekulert rundt et YouTube-oppkjøp er jeg glad for at det endelig ble Google som gjorde det og ikke et selskap med dårligere moral og bedriftsfilosofi enn dem (som f.eks. Microsoft). Det blir spennende å se fruktene av oppkjøpet og hva som evt vil skje med Google Video, spesielt med tanke på at YouTube sitt merkenavn vil bli bevart.

Comments are closed.