Frykter bredt forbud innen forbrukerelektronikk

Datautstyr Miljøvernmyndighetene foreslår et bredt forbud mot 18 miljøgifter i forbrukerelektronikk. Blir forslaget en realitet, vil en rekke produkter bli rammet – bransjefolk frykter at forslaget kan rasere bransjen.

Oslo (NTB): Alt fra PC-er og mobiltelefoner til kameraer og flat-TV-er vil i praksis bli rammet av forbudet, skriver Aftenposten.

– Blir forslaget om forbud som nylig har vært ute på høring en realitet, vil det innebære at en rekke elektroniske produkter vil bli forbudt omsatt i Norge, sier Synnøve Bjerke, administrerende direktør i Elektronikkbransjen.

Per Morten Hoff i IKT-Norge peker på at det i dag ikke finnes alternative løsninger som tilfredsstiller forslaget til forbud av miljøgifter.

Statens forurensningstilsyn (SFT) stiller seg uforstående til bransjens reaksjoner.

– Skulle det vise seg at grenseverdiene er for lave, eller at det ikke finnes gode nok alternativer, ja så må vi selvsagt vurdere endringer, sier Inger Grethe England hos SFT.

For mer informasjon se Aftenposten, SFT, forslaget (pdf) og konsekvensutredningen (pdf). (Foto: Crestock.)

1 thought on “Frykter bredt forbud innen forbrukerelektronikk”

  1. Gjennomfører de dette, legger de vel “bare” på en ekstra skatt for “spare miljøet”. Hvis det her blir snakk om totalforbud kommer Norge til å bli et teknologisk U-Land. Med så få inbyggere som finnes i Norge, er jeg nesten sikker på at ingen ønsker å lage produkter kun for Norske markedet.

Comments are closed.