Fritt frem for nedlasting i Spania

Fildeling Da en spansk dommer dømte i favør av en 48 år gammel mann som stod tiltalt for nedlasting av musikk, sendte det fredag sjokkbølger gjennom den spanske platebransjen – dommerens avgjørelse gjør nedlasting av musikk lovlig for Spanias 16 millioner nettbrukere.

Den spanske statens anklager hadde sammen med to musikk-distributører bedt om to års fengsel for mannen som stod tiltalt for å ha lastet ned musikk fra Internett, og angivelig ha distribuert den videre via praterom, e-post og på CD-er. Det var ingen bevis for at han tjente penger på dette.

Den spanske dommeren slo fast at det under spansk lov ikke var ulovlig å laste ned musikk til privat bruk, og at personer som gjorde dette ikke kunne stemples som kriminelle og ei heller straffes.

Den spanske platebransjen sier de vil anke dommerens avgjørelse, men de ser ikke ut til å ha mye tid på seg, for justisministeren skriver i disse dager på utkastet til en ny og enda mer liberal lovgivning vedrørende privatkopier av materiale, som for eksempel musikk.

Kilde: The Register: Spanish judge says downloading is legal.

3 thoughts on “Fritt frem for nedlasting i Spania”

  1. Piratkopiering er lovlig !

    Fredag ble det altså klart, piratkopiering er lovlig, en dommer frikjente nemmelig en 48 år gammel mann for å ha lastet ned musikk fra nett og spredd denne vidre, platebransjen er selvfølgelig ikke spesielt fornøyd, og har allerede bestemt seg for å a…

  2. Fantastisk! Kan faktisk ha noe innvirkning på andre sinde lands avgjørelser også da, men hvem de vektlegger mest, store, sterke, rike usa, eller spania..

Comments are closed.