Første Norgesmesterskap i søk

Kvasir NM Søkemotor- og katalogselskapet Kvasir arrangerer første Norgesmesterskap (NM) i søk. Alle kan delta, og det vil bli delt ut mobiltelefoner i premie til de 3 beste, i tillegg kan vinneren smykke seg med den gjeve tittelen «Norgesmester i søk».

Det vil bli kjørt to kvalifiseringsrunder, den første avholdes onsdag 29. november kl. 20:00, og den andre avholdes lørdag 2. desember kl. 17:00. Deretter vil de 10 beste fra hver kvalifiseringsrunde bli plukket ut til å delta i finalen som går av stabelen torsdag 14. desember kl. 18:00.

Konkurransen går ut på at du skal finne svaret på 10 spørsmål ved å søke på Internett. Du velger selv hvilke søkemotorer du ønsker å bruke. Du har så 3 minutter til å besvare hvert spørsmål, og den som svarer riktig på flest spørsmål på kortest tid har vunnet.

Men noen av reglene er litt rare, for det er for eksmpel likegyldig om svaret ditt stemmer med virkeligheten eller ikke, hele poenget er at du har funnet svaret på en nettside ved å søke i en søkemotor:

«Dette er en søkekonkurranse. Svaret du gir skal samsvare med informasjonen på nettsiden. Blir du spurt hva en bil er og finner en side der det står at en bil er en fugl, blir det godkjent som riktig svar.»

For å delta går du til kvasir.no/nm og klikker på Jeg vil delta!-lenken for å forhåndsregistrere deg. Ønsker du å øve deg litt på forhånd, kan du ta en treningsrunde med en demoversjon av konkurransen. Les også Kvasirs Spørsmål og svar, Veiledning og Regler.

Tør jeg gjette på at den fremtidige Norgesmesteren i søk blir en Google-bruker?

Se også Sesambloggen: Bli med på det første NM i søk.

3 thoughts on “Første Norgesmesterskap i søk”

  1. For oss som er interessert i slikt, hadde en konkurranse i søkemotoroptimalisering vært mye mer utfordrende.

  2. Rar konkuranse. Liten vits i å kunne søke hvis man tar alt man finner for god fisk.

  3. Enig med deg, Kjetil. Man søker jo for å finne riktig svar.
    For å bli skikkelig god på søk bør man kunne en del om språk (engelsk og norsk), gramatikk og synonymer. For skikkelig søkepresisjon er det obligatorisk å kunne litt om boolske uttrykk også.

Comments are closed.