Forsikrer flatskjermen – men ikke barna

Flatskjerm Danskene forsikrer flatskjermen, men ikke barna sine. Det skyldes nok ikke kynisk materialisme, men heller en manglende bevissthet om hva slags tap man risikerer å lide, sier en dansk forbrukerøkonom.

København (NTB): Danskene forsikrer flatskjermen, men ikke barna sine. Det skyldes ikke kynisk materialisme, men manglende bevissthet om hva slags tap man risikerer å lide, sier en økonom.

Det koster 1.095 kroner å forsikre det nye og topp moderne fjernsynsapparatet mot skader som kan oppstå hvis det velter. Det koster rundt tusenlappen blank å forsikre lille Emma mot ulykker. Dansker flest velger å forsikre TV-en, skriver Politiken.

Skulle man måtte velge mellom å få TV-en ødelagt eller et barn skadd, ville de fleste dansker øyeblikkelig og gladelig ofre flatskjermen. Men denne holdningen overføres ikke til forsikringspraksis, het det på den danske avisens nettsider torsdag.

– Folk flest setter selvsagt ikke fjernsynsapparatet høyere enn barna sine, Men holdningen viser at vi ikke er bevisste nok i vår bruk av forsikringer, sier den danske forbrukerøkonomen Ann Lehman Erichsen til Politiken.

Hun oppfordrer danskene til å tenke gjennom slike spørsmål og ta dem opp til diskusjon i familien. Penger kan ikke gi et alvorlig skadet barn den gamle livskvaliteten tilbake, men de kan være til god hjelp i den nye livssituasjonen, påpeker hun.

1 thought on “Forsikrer flatskjermen – men ikke barna”

  1. Når man kjøper en TV får man jo alltid spørsmålet “ønsker du å kjøpe en ulykkesforsikring til kr 1000 slik at du får ny TV om du skulle være så uheldig å miste den i gulvet?” og de fleste vil svare ja til dette fordi det er en billig forsikring mot kjipe uhell.
    Kanskje burde jordmødre begynne å spørre ferske foreldre det samme; “ønsker du å kjøpe en ulykkesforsikring til kr 1000 slik at du får et nytt barn om du skulle være så uheldig å miste dette i gulvet”? 🙂 Vel, nytt barn får man ikke og jeg er litt kimsete nå, men det ville nok økt bevisstheten til foreldre om de ble opplyst om dette på sykehuset.

Comments are closed.