Forlag bøtelagt for e-postsnoking

Bazar bøtelagt I fjor sommer ble det kjent at forlagssjefen i Bazar hadde snoket i de ansattes e-post, og på bakgrunn av dette ble selskapet politianmeldt av Datatilsynet – nå er både forlaget og forlagssjefen bøtelagt.

Oslo (NTB): Forlaget Bazar, blant annet kjent for å ha gitt ut Da Vinci-Koden i Norge, har fått en bot på 50.000 for ulovlig overvåking av e-posten til en av de ansatte.

Ifølge finans- og miljøseksjonen til Oslo politidistrikt, har etterforskningen avdekket at forlagssjefen har overvåket en av de ansatte. Forlagssjefen skal ha fått satt opp datasystemet slik at all inngående e-post til lederen av Bazars svenske avdeling ble kopiert, uten at den ansatte ble varslet om det.

Selskapet ble anmeldt av Datatilsynet i fjor sommer.

– Etter vår oppfatning ble den aktuelle ansatte som fikk lastet ned og åpnet sin inngående e-post ikke varslet om verken nedlastingen av e-postene, at e-postene ble åpnet, hva formålet med nedlastingen var, hva opplysningene skulle brukes til, om de skulle utleveres til andre, og at det var frivillig for de ansatte å gi fra seg slike opplysninger, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg til at forlaget er bøtelagt, har også forlagssjefen fått bot.

Nyttig informasjon om hvor grensene går for arbeidsgiver finner du i Datatilsynets artikkel «E-poster og filer».