Fikk rekordlang straff for piratkopiering

CD-er Den 27 år gamle mannen fra Los Angeles i USA solgte kopibeskyttet programvare på nettstedet sitt, og brukte tekstannonser hos Google AdSense til å markedsføre salget. Nå er han dømt til 7 år i fengsel og gitt en bot på 5.4 millioner dollar.

Ifølge InfoWorld brukte nettstedet hans Google AdSense til å markedsføre salget, og de minner oss på at programvare solgt via tekstannonser ikke nødvendigvis er lovlige eksemplarer.

Nettstedet hans, ibackups.net, ble gransket av FBI helt tilbake i 2003, og i februar 2005 stengte de det. Han ble dømt for å ha solgt piratkopiert programvare som på det lovlige markedet ville hatt en verdi til mer enn 20 millioner dollar, og fikk med sine 7 år i fengsel det som regnes som tidenes lengste fengselsstraff for salg av piratkopiert programvare. Blant programvaren han solgte var det produkter fra både Microsoft og Adobe.

Først 60 dager etter at han blir løslatt fra fengselet skal han begynne å betale på boten, den vil da bestå av en restsum på 5 millioner dollar, noe han skal betale ned i avdrag på 200 dollar i måneden.

Mannen innrømmet forøvrig skyld.

Kilder: InforWorld: Software pirate gets record sentence og ZDNet: Man gets 7 years for software piracy.