Få bedrifter anmelder datakriminalitet

PC-er Næringslivets Sikkerhetsråds datakrimutvalg har for femte gang gjennomført en mørketallsundersøkelse for å belyse omfanget av datakriminalitet, og rapporten de nylig la frem viser at svært få datainnbrudd blir anmeldt.

Oslo (NTB): Norske bedrifter utsettes for rundt 3.900 datainnbrudd i løpet av et år, men politiet har kun mottatt 61 anmeldelser.

Næringslivets Sikkerhetsråds datakrimutvalg har for femte gang gjennomført en mørketallsundersøkelse om omfanget av datakriminalitet.

Rapporten viser at i løpet av tolv måneder ble 40 prosent av norske virksomheter utsatt for datakriminalitet og andre uønskede it-hendelser, som virusangrep, tyveri av utstyr og misbruk av it-ressurser, skriver Dagens IT.

Bedriftene er særlig sårbare når de ansatte bruker bedriftenes nett hjemmefra. I 2003 hadde 43 prosent av virksomhetene gitt de ansatte adgang til systemene hjemmefra. I dag er tallet oppe i 64 prosent.

3 thoughts on “Få bedrifter anmelder datakriminalitet”

  1. Det hadde vært interessant å få mer informasjon om bruksmønsteret til de som er tilkoblet jobb-nettverket hjemmefra og hva slags type innbrudd de da er utsatt for. Du som nå er blitt en gravende journalist kan vel finne ut dette, Asle? 😛

  2. Kombinasjonen “VPN til folket, jobb hjemmeifra!” og “Explorer og Outlook er standard!” er en dårlig kombinasjon 😉

  3. Jeg skal hyle opp om jeg snubler over noe ekstra informasjon, Asbjørn. Når det gjelder gravearbeidet, spørs det om det ikke egentlig bare er litt bortkastet grøftegraving jeg driver med, det kan i hvert fall føles slik noen ganger. 😉

Comments are closed.