Eudora blir basert på åpen kildekode og gratis

Qualcomm og Eudora Fremtidige versjoner av e-postleseren Eudora vil bli basert på åpen kildekode og den samme teknologiske plattformen som Mozilla Thunderbird, det melder Qualcomm Incorporated og Mozilla Foundation i en felles pressemelding.

Tidligere har Eudora vært å få i to utgaver, en gratisutgave integrert med reklame, og en betalversjon uten reklame. Men det blir det snart slutt på.

Qualcomm melder at de har lansert det som blir deres siste kommersielle versjon av Eudora for Windows og Mac, og at de kommer til å selge de kommersielle versjonene til redusert pris frem til den åpne kildekode-baserte versjonen blir lansert i løpet av 2007.

– Jeg er begeistret for at Eudora kommer tilbake til åpen kildekode-fellesskapet, sa visepresident Steve Dorner i Qualcomm.

Mozilla Thunderbirds teknologiske plattform vil forsyne Eudoras fremtidige versjoner med grunnleggende og viktig infrastruktur som tidligere versjoner manglet, som kryssplattform kodebase og en visningsmotor i verdensklassen. Ved å gjøre Eudora til åpen kildekode, vil flere utviklere enn noensinne gi den sin støtte, står det i pressemeldingen.

– Vi er glade for å ønske Eudora og dets millioner av brukere velkommen til en verden av åpen kildkode, sa administrerende direktør i Mozilla Foundation, Frank Hecker.

Mer informasjon om Eudora finner du på deres nettsted og i deres FAQ.

Kilde: Mozilla press: QUALCOMM Launches Project in Collaboration with Mozilla Foundation to …

2 thoughts on “Eudora blir basert på åpen kildekode og gratis”

  1. Jeg kan ikke helt forstå poenget med å skulle bruke Eudora fremfor Thunderbird etter en slik overgang som dette, men de som av helt uforståelige grunner fortsatt er die-hard Eudora-elskere får med dette i hvert fall en gratis og åpen kildekode-versjon av epost-klienten sin. Og fint er jo dét.

  2. dette er qualcomm’s måte å komme seg ut av epost-klient businessen.
    når det gjelder “hvorfor velge eudora istedet for thunderbird?” så kommer det vel anpå features som dem legger inn. thunderbird er langt ifra perfekt.

Comments are closed.