Erik Solheim lanserer egen podkastserie

Erik Solheim Utviklingsminister Erik Solheim (SV) starter som første statsråd podkasting på regjeringen.no og lanserer serien «Erik Solheim – Rett på tråden».

Oslo (NTB): Solheims første podkastsending ble lagt ut på regjeringen.no fredag ettermiddag. FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan er første samtalepartner.

De to diskuterer det nye oljefunnet i Annans hjemland Ghana, og hvordan Norge kan hjelpe det vestafrikanske landet med å finne gode måter å forvalte kommende oljeinntekter.

Etter planen skal Solheim ha ukentlige telefonsamtaler med aktuelle personer. Samtalene legges ut som lydopptak på regjeringen.no via en RSS-løsning. Dermed kan man få dem tilsendt som abonnement til datamaskinen og deretter overføre sendingene til bærbare MP3-spillere slik at man alltid kan ha Solheim i lomma.

– Unge mennesker får nyheter, informasjon og kunnskap på nye måter gjennom nye kanaler. Det er grunnen til at politikere og departementer må forsøke å følge med på disse endringene. Hvis ikke kan vi ende opp med å bare snakke i avisene og på TV til de over 40-50 år, sier Solheim.

Ministeren tror enda flere kan bli interessert i politikk generelt og i utviklingspolitikk spesielt hvis de får muligheten til å få et bedre innblikk i hva han driver med og hva han er opptatt av når han snakker med andre.

Podkastsendingene til Solheim finner du på Erik Solheim – Rett på tråden. Se også Regjeringens pressemelding og informasjonsside om podkast.