Delte ut 10.000 infiserte MP3-spillere

McDonalds og Coca-cola 10.000 vinnere av MP3-spillere delt ut under en reklamekampanje sponset av McDonalds og Coca-cola i Japan, fikk samtidig noe mindre hyggelig med på kjøpet – MP3-spillerne var nemlig infisert med såkalt spyware.

De (u)heldige vinnerne kan ha fått infisert sine datamaskiner med ormen WORM_QQPASS.ADH, som er en variant av QQpass spyware Trojan.

Trend Micro rangerer ifølge CIO Tech Informer trusselen for at maskiner kan bli skadet som høy, men samlet sett som lav på grunn av at det har vært få tilbakemeldinger om infiserte maskiner.

Det er Windows-baserte maskiner som er utsatt og som kan bli infisert når MP3-spilleren koples til en USB-port. Den skadelige programvaren vil prøve å deaktivere eventuell antivirusprogramvare, deretter vil den loggføre passord og annen sensitiv informasjon som så sendes videre på e-post.

Kampanjen til McDonalds og Coca-cola varte fra 4. til 31. august, og de infiserte MP3-spillerne ble sendt ut sent i september.

På fredag advarte McDonalds i Japan om faren, og ber nå om at MP3-spillerne returneres.

Se også Slashdot: McDonalds Japan Distributes Infected MP3 Players.

Kilder: The Register: Spyware infection prompts McDonald’s …, CIO: Worm Burrows into McDonald’s …

2 thoughts on “Delte ut 10.000 infiserte MP3-spillere”

  1. Jeg skulle likt å vite hvordan dette i det hele tatt er mulig. Det må jo bety at imaget som disse MP3-spillerne ble “flushet” med var infisert, noe som igjen må bety at viruset har vært på en av produksjonsmaskinene til de som har laget disse spillerne.
    Er det noen som vet hva slags MP3-spillere det er snakk om og hvem som produserer dem?

  2. Jeg har akkurat prøvd å finne ut av dette, men det var ikke lett, og jeg må melde pass.
    Det eneste jeg vet om selve spilleren, er at den sannsynligvis er produsert i Kina (Hong Kong) for McDonalds i Japan, og at den er merket med McDonalds logo.

Comments are closed.