Datatilsynet klager på vedtak om e-postsnoking

Datatilsynet og Redningsselskapet Tirsdag forrige uke henla statsadvokaten saken mot Redningsselskapet for snoking i ansattes e-post. Kort tid etter kom Høyre på banen og krevde regler mot snoking i ansattes e-post, og i dag ble det kjent at Datatilsynet klager saken inn til Riksadvokaten.

Oslo (NTB): Datatilsynet klager til Riksadvokaten etter at statsadvokaten henla saken om snoking i private e-post i Redningsselskapet.

Direktøren i Datatilsynet, Georg Apenes, mener at avgjørelsen til statsadvokaten ikke er til å leve med.

– Den innebærer at det vil være fritt fram for arbeidsgivere å gå inn å lese e-posten til sine ansatte. Vi kan ikke ha en slik rettstilstand som statsadvokaten legger opp til. Derfor vil vi klage avgjørelsen inn for Riksadvokaten, sier han til Bergens Tidende.

Redningsselskapet og tidligere generalsekretær Monica Kristensen Solås ble anmeldt av Datatilsynet for e-postsnoking i fjor høst. Saken ble henlagt av statsadvokaten fordi det i Redningsselskapet forelå en datainstruks hvor det kom fram at arbeidsgiver kunne gå inn i de ansattes e-post.

1 thought on “Datatilsynet klager på vedtak om e-postsnoking”

  1. Fagforbund vil ha e-postsak for retten

    Fagforbundet Lederne har påklaget statsadvokatens beslutning om å henlegge saken mot Redningsselskapet for snoking i de ansattes e-post, de mener beslutningen beror på et mangelfullt grunnlag og en feilaktig forståelse av straffebestemmelsene.

Comments are closed.