Brukere klager over Firefox 4 for Android

Noen brukere klager over at den endelige versjonen av Firefox 4 for Android kjører veldig sakte.

En uke etter lanseringen av Firefox 4 for desktop Mozilla sluppet denne uken med den endelige versjonen av Firefox 4 for Android.

Men noen brukere klager allerede over svak ytelse og mangel på nettleseren Flash-støtte.

Mozilla er presenterte første 4 Firefox-brukere i fjor i august med distribusjon av en såkalt “alpha versjon” av det som da het “Fennec”.

Senere omdøpt Mozilla program for å blande med de mer kjente desktop nettleseren.

Under lanseringen kjennetegnet Mozilla Firefox spesielt fire nye, strømlinjeformede grensesnitt, bedre ytelse og integrert synkronisering funksjon som lar brukerne synkronisere favoritter, passord og åpne faner på tvers av flere stasjonære og mobile enheter.

Ifølge Mozilla Firefox er fire tre ganger raskere enn den innebygde Android nettleser, dels på grunn av førstnevntes nye Jaegermonkey Javascript maskin – samme maskin som kjører JavaScript i desktop-versjonen av Firefox fjerde

Men ikke alle er enige.

Den tregeste nettleseren
“De sier det er raskere enn den innebygde nettleseren… men det tar dobbelt så lang tid å åpne, sier en bruker som heter” Andy “i en anmeldelse på Android Market, Googles offisielle program butikken.

“Det bare må være den tregeste nettleseren i Android historie,” skriver “Oliver” i en annen vurdering.

Firefox 4 støtter for tiden ingen blits, men bruker i stedet HTML5, CSS og andre web standarder for gjengivelse av video og animerte innhold.

Brukerne klager også utover mangelen på Flash. “No Flash-støtte. Avinstallert,” skriver “Rabbi Eli.”

Nettleseren har en multi-faner grensesnitt og bruker de samme “Awesome bar”, som ligger nær toppen av desktop-versjonen for å automatisk hente tidligere brukt URL, da en del av adressen eller uttrykket er skrevet, og som kan tilpasses med en rekke add- ons, som kjent fra tidligere versjoner av Firefox.

Firefox 4 vil ikke virke på IOS enheter som iPhone eller IPAD, siden Apple har gjort det klart at leseren ikke vil bli godkjent for App Store.

Mozilla tilbyr slå program “Firefox Home” til IOS, som synkroniserer favoritter, historie, og åpne faner i iPhones nettleser med andre kopier av Firefox fjerde

Firefox 4 er tilgjengelig som en gratis 14 MB nedlasting fra Android Market og krever Android 2.0 eller nyere.

Ikke alle Android-telefoner vil være i stand til å kjøre den nye nettleseren. Flere brukere av Motorola Droid, for eksempel rapportert at Firefox 4 ikke fungerte på sitt utstyr.