Åtte nettaviser stevner Skatteetaten

Skatteetaten stengte søk Etter at Skatteetaten søndag 8. oktober sperret skattesøket til åtte nordnorske nettaviser grunnet mistanke om ulovlig nedlasting, går de berørte nettavisene rettens vei for å få åpnet søket igjen. – For oss er det en prinsippsak, sier en av redaktørene.

Tromsø (NTB): Åtte nordnorske nettaviser går rettens vei for å få opphevet skatteetatens sperring av skattesøket på nettavisene.

– For oss er dette en prinsippsak. Vi mener at det offentlige ikke kan legge begrensninger på hvordan vi bruker offentlig tilgjengelig informasjon, sier utviklingsredaktør i Harstad Tidende-gruppen, Knut G. Sætre, til NTB.

Åtte lokalaviser i Nord-Norge åpnet 6. oktober for nettsøk i skatteetatens skattelister via avisenes nettsider. Denne tjenesten ble sperret av Skatteetaten etter bare to dager. På grunn av stor trafikk fra IP-adressen som ble benyttet, mistenkte Skatteetaten at skattelistene ble lastet ned. De valgte derfor å stenge søket for å hindre at listene kunne gjøres tilgjengelige etter utleggsperioden.

– Vi har vært i dialog med Skatteetaten om å få åpnet søket igjen. Blant annet har vi tilbudt oss å skrive under på en erklæring om at vi ikke vil laste ned skattelistene. Det har ikke ført fram, og nå går vi rettens vei for å få åpnet søket igjen, sier Sætre.

Saken kommer trolig for retten fredag eller tidlig i neste uke.

Se også Stengte skattesøket til åtte nettaviser og Nettavisene nektes fortsatt nedlasting.

2 thoughts on “Åtte nettaviser stevner Skatteetaten”

  1. Nå lå alle disse nettavisene bak samme ip etter hva jeg har fått med meg. Det jeg fortsatt sitter å lurer på da var det mye mer trafikk enn hvis en sammenligner hva tilsvarende aviser tilsammen genererer av trafikk?

  2. Skattedirektoratet bøyer av i skattelistesak

    Tidligere denne uken gikk åtte nordnorske nettaviser rettens vei for å få opphevet skatteetatens sperring av skattesøket på nettavisene, men har nå trukket saken etter at direktoratet har gjort helomvending og bestemt seg for å etterkomme avisenes krav.

Comments are closed.