Annonser fra Google utløser Norton-advarsel

Norton: Medium risk Nylig har den utbredte antivirusprogrampakken Norton Internet Security begynt å vise advarsler for videoannonser fra Google AdSense, og den markerer de som «Middels farlige» og anbefaler at brukerne lar den blokkere dem.

Lenge har Norton Internet Security-pakken fra Symantech hatt muligheten til å la brukerne blokkere reklame, som for eksempel Google AdSense-annonser, men den nye inntrenger-advarselen fra Symantech blir utløst uavhengig av om man har påslått for blokkering av reklame eller ikke.

Mer spesifikt gjelder det videoannonser fra Google AdSense, annonser som, hvis nettstedets utgiver ikke spesifikt har bedt Google om ikke å vise, sporadisk blir vist i stedet for de vanlige tekstannonsene. Slike annonser kan man forøvrig oppleve å se på IT-nytts nettsider fra tid til annen også, og bruker man Norton Internet Security vil man da få opp en sikkerhetsadvarsel i et sprettoppvindu – men det er altså ikke farlig (se bildet av advarselen).

Hvis du bruker Norton Internet Security og opplever dette, da kan du trygt velge at Norton ikke skal blokkere annonsen.

Det er fortsatt uklart om problemet skyldes en endring Google har gjort i JavaScriptet som serverer videoannonsene, eller om det skyldes en endring Symantech har gjort i en nylig oppdatering.

Uansett kan konsekvensene av feilen i flere tilfeller bli svært alvorlig for nettsteder som viser videoannonser fra Google, for besøkende som er mindre datakyndige vil sannsynligvis vil tolke en slik advarsel som at nettsiden de besøkte inneholdt virus, og at det da er store sjanser for å riskere å miste eventuelle kunder og returnerende besøkende, er nok åpenbart for de fleste.

Forhåpentligvis blir feilen rettet innen kort tid.

Kilde: JenSense: Google AdSense triggers intrusion attempt alert in Norton …

3 thoughts on “Annonser fra Google utløser Norton-advarsel”

  1. Jeg har sagt det før, å jeg sier det igjen! Google adsense er et ELENDIG system. Hadde det vært et mindre selskap som kom med den tjenesten hadde det ALDRI ALDRI aldri i verden blitt en slik suksess, ikke engang med et helvetes medieoppslag.
    Google kunne laget en MS Paint klone, å gjort suksess av det – Bare fordi dem er Google.

  2. Det burde være utenfor enhver rimelig tvil at Googles videoannonser ikke inneholder skadelig kode, så det er ingen grunn til å rakke ned på Google AdSense i denne sammenhengen. Det eneste som er usikkert er hvorvidt Symantechs problemer startet som en følge av en oppdatering de la ut, eller om det var som en følge av en endring i Google AdSense sitt JavaScript. Hvis det er det siste som startet problemet kan sannsynligvis Google omgå problemet til Symantech ved selv å endre på JavaScriptet, men at problemet skyldes en feil hos Symantech, det er jeg ikke i det minste tvil om.

  3. Jeg har da ikke sagt at Adsense innholder noe skadelig kode, derimot ELENDIG kode inneholder det systemet.

Comments are closed.