16 millioner på nedlastbar musikk

IFPI Nye tall fra norsk platebransje (IFPI Norge) viser at nordmenn har brukt hele 16 millioner på nedlastbar musikk hittil i år, samtidig faller salget av CD-plater, mens salget av DVD-plater med musikk har økt.

Oslo (NTB): Nordmenn har hittil i år brukt totalt 451 millioner kroner på kjøp av musikk. Av dette har vi brukt 16 millioner kroner på nedlastbar musikk.

I samme periode i fjor brukte vi til sammen 521,4 millioner kroner på kjøp av musikk. Nedgangen fra i fjor til i år er dermed på 14 prosent, viser tall fra foreningen for norsk platebransje (IFPI Norge).

Tall for nedlastbar musikk er imidlertid et nytt fenomen på IFPIs statistikk, og det er dermed ikke mulig å sammenligne verdien av musikk nordmenn har lastet ned i år, sammenlignet med i fjor.

Statistikken viser videre at mens salg av antall CD-plater har falt 29 prosent fra september i fjor til september i år, har salg av DVD-musikk i samme periode økt med 5 prosent. Nedgangen i salg av CD-plater hittil i år er imidlertid på 15 prosent, mens salg av antall DVD-musikkplater har økt med 35 prosent hittil i år.