12-åring lager sin egen nettleser

AuroraBrowser 12 år gamle Mateusz Rajca er ikke som andre 12-åringer å regne, for etter at han har gjort unna dagens skolelekser, bruker han resten av dagen til å utvikle programvare – hans nyeste prosjekt er en nettleser!

Nei, du leste ikke feil! Den smarte 12-åringen har allerede skrevet 20.000 linjer med C#-kode til nettleseren sin, AuroraBrowser, som ifølge han selv er 88 prosent ferdig. Nå jobber han med å gjøre den helt ferdig, og søker derfor etter betatestere som vil hjelpe han med å finne feil og mangler.

Ifølge Microsoft-ansatte Alfred Thompson som møtte den unge nettleserutvikleren på hans skoletur til Microsoft Technology Center i Chicago, inneholdt AuroraBrowser flere kjente funksjoner som vi finner i dagens moderne nettlesere, som for eksempel fanebasert surfing, men inneholdt også en rekke nyvinninger, som for eksempel en innebygget funksjon for å slå opp informasjon om eierne av domenenavn.

Mateusz Rajcas nettsted finner du mer informasjon, både om nettleseren hans, og andre programmer han har laget.

Kilde: Alfred Thompson: Just Add Imagination.

2 thoughts on “12-åring lager sin egen nettleser”

  1. Hm, hva holdt jeg på med da jeg var 12? Ikke det at jeg bedriver programmering nå heller, men likevel…
    Hvis Rajca holder det han lover, kan jo dette muligens bli en kjapp og grei nettleser som et alternativ til Internet Explorer. Hvis jeg skal dømme ut fra skjermbildene ser det ut til å være mye som minner om Opera og Firefox, og da spørs det jo om det er noen som er interessert i enda en nettleser å velge mellom. Uansett, imponerende greier!

Comments are closed.