Horisontal meny

Firefox 2 lanseres tirsdag

Firefox 2.0 I noen dager har det svirret rykter om at Firefox 2 vil bli lansert til tirsdag, og på søndag ble det endelig bekreftet – med mindre noe uventet skjer, lanseres Firefox 2 i morgen tirsdag 24. oktober.

Mozilla Firefox som er en gratis og åpen kildekodebasert nettleser, er tilgjengelig til flere operativsystemer og på flere språk. Den finnes blant annet for Windows, Mac og Linux, samt på 44 forskjellige språk, noe som inkluderer både norsk bokmål og nynorsk. Den er i dag verdens nest-mest brukte nettleser, rett etter Microsofts Internet Explorer.

Men nå kommer altså versjon 2 som så mange i lang tid utålmodig har ventet på og gledet seg til – på søndag bekreftet Aza Dotzler fra Mozilla ryktene om om at den skal lanseres 24. oktober:

– Ja, med mindre noe uventet skjer, kommer vi til å lansere Firefox 2 på tirsdag, skrev han i bloggen sin.

Frem til morgendagens lansering, kan jeg anbefale interesserte å kose seg med Mozilla links: Firefox 2 Review, som er en detaljert og rikt illustrert gjennomgang av Firefox 2.

Når Firefox 2 blir lansert, vil den bli tilgjengelig for nedlasting fra nedlastingssiden til Mozilla Firefox.

Se også IT-nytt: Full fest med Firefox 2.

4 Responses to Firefox 2 lanseres tirsdag

 1. Asle Ommundsen 23/10/2006 at 12:52 pm #

  Av en eller annen grunn er Firefox 2.0 allerede lagt ut på følgende adresse: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/2.0/
  Den norske versjonen (bokmål) finner du på http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/2.0/win32/nb-NO/

 2. Kjetil 24/10/2006 at 11:34 am #

  stor ståhei omkring denne…
  http://weblogs.mozillazine.org/preed/2006/10/the_antirelease.html

 3. Asle Ommundsen 24/10/2006 at 2:14 pm #

  Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette! Etter at jeg nå har lest artikkelen du lenker til, har jeg valgt å fjerne lenkene i min forrige kommentar. URL-ene har jeg dog ikke fjernet, men de er i hvert fall ikke klikkbare lengre. 🙂

 4. Asle Ommundsen 25/10/2006 at 6:41 am #

  Da er Firefox 2 offisielt lansert. Du kan enten laste den ned fra http://www.mozilla.com/firefox/ eller vente til du etter hvert får beskjed via Firefox’ innebygde funksjon for automatisk varsling av oppdateringer.
  Se også pressemeldingen fra Mozilla på http://www.mozilla.com/en-US/press/mozilla-2006-10-24.html

shopify analytics